Kampioenschap Marvilde na cruciale zeges op Beerse Boys

Champagne! Het kampioenschap is binnen voor Marvilde.

Champagne! Het kampioenschap is binnen voor Marvilde.

MEERVELDHOVEN – Komende zondag in de tweede klasse F de ontmoeting tussen Marvilde en Beerse Boys. Een wedstrijd die voor de negende keer op de rol staat in de historie van de Trompettercup. In 4H, 3D en 2F bekampten beide ploegen elkaar al eens, waarbij Marvilde thuis drie keer wist te winnen en 1 keer gelijk speelde. Uit werd slechts 1 keer verloren. We blikken terug op de cruciale thuiswedstrijd van Marvilde tegen Beerse Boys in het seizoen 2008-2009, toen mede door een dubbele overwinning op de Beerse tegenstander het kampioenschap werd gepakt.

Pas in het seizoen 2007-2008 kwamen Marvilde en Beerse Boys elkaar in de Trompettercup voor het eerst tegen. De ploeg uit Meerveldhoven zou de competitie als derde beëindigen achter kampioen Oirschot Vooruit en nummer twee Bergeijk, Beerse Boys eindigde uiteindelijk als zesde. Twee keer zou Marvilde het onderlinge duel tegen de Boys met 2-1 weten te winnen.
Een seizoen later speelden beide ploegen weer tegen elkaar en het zou hét jaar voor Marvilde worden. Na een bliksemstart met drie overwinningen op rij, verloor Marvilde van Waalre, maar wist het op de vijfde speeldag de topper tegen Beerse Boys in Middelbeers met 0-3 te winnen. Van de negende volgende wedstrijden werden er liefst acht gewonnen en 1x gelijk gespeeld voordat Marvilde Beerse Boys op het eigen sportpark mocht ontmoeten voor de cruciale wedstrijd om het kampioenschap in 4H. Beerse Boys telde 4 punten achterstand, terwijl het nummer drie in de stand al op 16 punten van Marvilde stond.
Het begin van de topper was stormachtig. Binnen zes minuten stond er al een 1-1 stand op het scorebord. In de tweede minuut was er een snelle aanval van Marvilde die uiteindelijk door Gabby Gijzen afgerond werd. Zijn schot binnen het strafschopgebied was goed voor de 1-0 voorsprong. Beerse Boys moest dus al meteen de aanval zoeken en dat deed de ploeg van trainer Peter van Kemenade goed. Rob van Bijsterveld nam op de middenlijn een vrije trap. Bij de tweede paal liet de Marvilde verdediging Bas Rijnen de bal achter doelman Wilburt Need inkoppen: 1-1. Kansen over en weer hadden de stand kunnen veranderen, maar Geert de Beer namens Beerse Boys en Marco van Zantvoort namens Marvilde, kwamen niet tot scoren. Ruststand 1-1.

Strijd open

Na de pauze was het spelbeeld de eerste 20 minuten hetzelfde; veel strijd en weinig grote kansen. In de 68ste minuut kwam er verandering in het evenwicht. Een diepe bal werd verstuurd op Geert de Beer van Beerse Boys. Hij was sneller dan de verdediging van Marvilde en De Beer wist ook Wilburt Need te verschalken: 1-2. Op dat moment was de strijd om het kampioenschap weer helemaal open en moest Marvilde dus op zoek naar de gelijkmaker. Beerse Boys vond het prima en zakte in. In de 78ste minuut leek de gelijkmaker er te komen. Ali Emad, man van de wedstrijd, schoot de bal vanaf 20 meter prima in. Keeper Ruud Dieker kon de bal slechts tegenhouden, waarna Hans Regeling een vrije kans kreeg. Hij schoot de bal echter vanaf twee meter even zo vele meters over het doel van Beerse Boys. Twee minuten later was de stand dan toch weer gelijk. Een vrije trap vanaf de linkerkant werd perfect in het dak van het doel gekopt door Denny Hocksenar. Marvilde wilde doordrukken en Beerse Boys moest weer omschakelen op de aanval, aangezien een gelijkspel niet voldoende was. Dit leverde een spannende slotfase op die in de blessuretijd haar apotheose bereikte. Beerse Boys wilde heel graag winnen en dat werd de nummer twee fataal. Keeper Ruud Dieker wilde een kansloze diepe bal van Marvilde snel naar voren trappen, maar in zijn snelheid was de nauwkeurigheid ver te zoeken. Hij schoot de bal over de grond in de voeten van Gabby Gijzen. Gijzen had de bal in het lege doel kunnen plaatsen, maar hij koos er voor eerst de keeper uit te spelen en de bal in het verlaten doel te plaatsen: 3-2. De spelers en ook interim-trainer Harrie van den Boomen waren door het dolle heen en rolden over elkaar heen. Marvilde kon deze voorsprong betrekkelijk eenvoudig nog een paar minuten vasthouden, aangezien de pijp bij Beerse Boys leeg was. Toen de scheidsrechter na 96 minuten af floot was de blijdschap groot en leek het kampioenschap voor Marvilde een kwestie van tijd.

Spanning

Een 2-0 nederlaag tegen Bergeijk en een 0-0 gelijkspel stelden de fans van Marvilde vervolgens danig op de proef, vooral omdat Beerse Boys twee keer wist te winnen en de spanning dus weer helemaal terugbracht. Datzelfde Bergeijk zorgde uiteindelijk mede voor de beslissing om het kampioenschap. Waar Marvilde na de twee misperen alle wedstrijden won, verslikte Beerse Boys zich in de ploeg van toen trainer Ron de Kort. Het werd 1-2 en door een 3-0 overwinning van Marvilde op Tuldania kon drie speeldagen voor het eind het kampioenschap in Meerveldhoven gevierd worden.

Onderlinge resultaten Trompettercup

Beeld uit de wedstrijd van september 2012, eindigend in een 3-3 gelijkspel. (foto Jurgen van Hoof)

Beeld uit de wedstrijd van september 2012. (foto Jurgen van Hoof)

2012-2013 (2F)
Marvilde – Beerse Boys 3-3
Beerse Boys – Marvilde 0-0

2010-2011 (3D)
Beerse Boys – Marvilde 3-2
Marvilde – Beerse Boys 1-0

2008-2009 (4H)
Beerse Boys – Marvilde 0-3
Marvilde – Beerse Boys 3-2

Fragment uit de wedstrijd van november 2007. Eindstand toen 2-1. (foto Heidi Wils)

Fragment uit de wedstrijd van november 2007. (foto Heidi Wils)

2007-2008 (4H)
Marvilde – Beerse Boys 2-1
Beerse Boys – Marvilde 1-2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s