HMVV niet te nemen horde voor BES

Eerder dit seizoen won HMVV thuis met 1-0 van BES. (foto Jan Wijten)

Eerder dit seizoen won HMVV thuis met 1-0 van BES. (foto Jan Wijten)

BORKEL EN SCHAFT – We hebben in deze rubriek Retro al heel wat wedstrijden belicht, maar zelden zijn de resultaten in historie in de Trompettercup tussen twee teams zo eenzijdig geweest als bij die van HMVV en BES. Ga maar na. Al vijftien keer eerder speelden beide teams tegen elkaar en nog nooit kwamen de Borkelnaren als winnaar uit de bus. Op twee gelijk spelen na, eindigden alle onderlinge ontmoetingen in een overwinning voor de Hooge Mierdenaren. Zondag een nieuw duel tussen twee teams die vorige week met een nederlaag van het veld stapten.

HMVV heeft de punten hard nodig om in de race te blijven voor het kampioenschap, BES moet winnen om in de subtop mee te kunnen blijven draaien. De 2-1 nederlaag tegen Hoogeloon zondag zorgde wat dat betreft voor een tegenvaller. Een ongeïnspireerd HMVV ging thuis met 0-2 de boot in tegen Netersel.
Eerder dit seizoen won HMVV met 1-0 in Hooge Mierde van BES. Vorig seizoen was er een dubbele overwinning en ook in 2012-2012 stapten de mannen van Harry La Valette als winnaar van het veld. Daarvoor was het alweer een hele tijd geleden dat beide ploegen elkaar troffen. In 2003-2004 won HMVV in 5J thuis met 4-1 en pakte BES een puntje thuis (1-1). Zes jaar eerder lukte het ook in de zesde klasse L door thuis 3-3 gelijk te spelen.

Kan BES zondag voor het eerst in de Trompettercup-historie winnen van HMVV? (foto Jan WIjten)

Kan BES zondag voor het eerst in de Trompettercup-historie winnen van HMVV? (foto Jan Wijten)

In het archief vonden we het verslag van de wedstrijd BES – HMVV van 30 maart 2003. Toen eindigde de clash in een 0-2 overwinning voor de bezoekers.

HMVV, op dat moment getraind door Herman Tenbult, begon de wedstrijd vol goede moed en zette de tegenstander meteen behoorlijk onder druk. Binnen tien minuten viel een corner van de voet van Willem van den Borne over de keeper bij de tweede paal op de lat. Uit de rebound plaatste Paul van Hamond met binnenkant voet het leer ruim over. In de dertiende minuut kwam Willem van den Borne op links goed voorbij zijn man en zijn voorzet op maat werd in een keer volley ingeschoten door Stan van Gestel. De keeper reageerde goed, maar dat deed Van Gestel ook door de afgeweerde bal daarna alsnog binnen te tikken: 0-1. Halverwege de eerste helft werd nog een inzet van dichtbij van Erwin van Boekel door een verdediger van de lijn gehaald en had Tijs Dickens de pech dat hij zijn kopbal na een vrije trap van Willem van den Borne via de lat over zag gaan. Na een klein half uur spelen was het weer alle hens aan dek voor het doel van BES toen een corner van opnieuw Willem van den Borne goed werd ingekopt door Erwin van Boekel, maar die zag zijn inzet voor de tweede keer onder de lat weggekopt door een van de verdedigers. Zo werd de rust ingegaan met een 0-1 voorsprong voor HMVV.

In verlegenheid gebracht

De tweede helft moest beter voor HMVV, want een voorsprong met maar één doelpunt zou wel eens te weinig kunnen zijn om hier uiteindelijk de volle winst te pakken. Het eerste gevaar kwam dan ook van de zijde van BES. Uit een corner viel een bij de tweede paal diagonaal ingekopte bal boven op het aluminium. Hierna kwam Tom Louwers in het veld voor Willem van den Borne. Na een dik uur spelen werd een verdediger van BES zo in verlegenheid gebracht dat hij een voorzet van Dirk de Brouwer ternauwernood langs de kruising tot corner kopte. In de 65ste minuut viel een corner van Rigo Lepelaars bij de tweede paal perfect op het hoofd van Tom Louwers, maar zijn kopbal richting bovenhoek werd met een geweldige reflex tot corner verwerkt door de sluitpost van BES. Met nog twintig minuten op de klok kroop HMVV door het oog van de naald. Een van de aanvallers van BES hield namelijk het hoofd niet koel en kopte in vrije positie tot verbazing van alles en iedereen op de lat. In de 77ste minuut deed HMVV dan eindelijk wat al lang had moeten gebeuren: scoren. Een corner van Rigo Lepelaars werd doorgekopt door Dirk de Brouwer richting tweede paal. De daarop volgende kopbal van Paul van Hamond leek over de keeper heen binnen te gaan maar raakte de lat, en viel zowat op de doellijn voor de voeten van een verdediger van BES en Henri Smolders. In die kluts bleek Smolders de sterkste en het leer verdween hard in het dak van het doel: 0-2.
De zeer teleurgestelde spelers van Borkel en Schaft pakten de zaken daarna bij tijd en wijlen nog forser aan, waardoor Dirk de Brouwer in de slotfase nog vervangen moest worden door Jeroen Hoskens. Gescoord werd er niet meer en zo stapte HMVV na het laatste fluitsignaal voor de zevende keer in acht onderlinge duels als winnaar van het veld.

Onderlinge uitslagen Trompettercup

Logo BES

Logo HMVV

2013-2014 (4H)
HMVV – BES 1-0

2012-2013 (4H)
7-10 BES – HMVV 0-3
30-3 HMVV – BES 2-1

2011-2012 (4H)
BES – HMVV 0-1
HMVV – BES 2-0

2003-2004 (5J)
HMVV – BES 4-1
BES – HMVV 1-1

2002-2003 (5J)
HMVV – BES 4-3
BES – HMVV 0-2

1999-2000 (6K)
HMVV – BES 3-2
BES – HMVV 2-4

1998-1999 (6K)
HMVV – BES 6-1
BES – HMVV 0-4

1997-1998 (6L)
HMVV – BES 7-0
BES – HMVV 3-3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s