Tien jaar geleden: 9 oktober 2005

De Valk en Valkenswaard deelden de punten. (foto Heidi Wils)

De Valk en Valkenswaard deelden de punten. (foto Heidi Wils)

We gaan weer tien jaar terug in de tijd met enkele foto’s en verslagen van wedstrijden, gespeeld op 9 oktober 2005.

De Valk – Valkenswaard (0-0)

Meest in het oog springende affiche deze 9de oktober het treffen tussen De Valk en plaatsgenoot Valkenswaard in 3D. Grote winnaar op het Valkennest was Bernie Geboers. De reservedoelman van Valkenswaard stond tegen aartsrivaal De Valk onder de lat, omdat Bart Smits was geschorst.
Zijn trainer Gerrit Pas zal er geen spijt van hebben gehad, want met enkele schitterende reddingen hield Geboers de thuisclub van scoren af. En wat nóg belangrijker was, de robuuste doelman zorgde er eigenhandig voor dat Valkenswaard een punt overhield aan deze onvervalste derby: 0-0.

Reeds in de beginfase van de wedstrijd kreeg Patrick Meinhardt namens De Valk een goede kans, maar hij wist deze niet om te zetten in een doelpunt. In de achttiende minuut bereikte een voorzet van Fons Kelgtermans Lennart Nederkoorn, maar zijn kopbal ging net naast. De Valk dicteert in deze eerste helft het spel, maar vond steeds Geboers op haar weg. In de 21ste minuut kon Roy Lavrijssen alleen op zijn oud-ploeggenoot afgaan, maar hij schoot de bal hard op het lichaam van Geboers.
In de 27ste minuut was het wederom Geboers die een goede inzet van Ralf Elshof onschadelijk maakte. Zes minuten later juichte iedereen bij De Valk, maar via de binnenkant van de paal kwam de bal met wat geluk in de grote handen van Geboers. Valkenswaard kwam niet verder dan enkele afstandschoten. Net voor rust werd De Valk nog een strafschop onthouden, toen Nederkoorn in het strafschopgebied onderuit werd gehaald.
In de rust werd bij De Valk Remco Claessen vervangen door Valentin van Nattum en niet veel later moest Roy Lavrijssen het veld ruimen voor Ronnie Couwenberg. In de zestigste minuut kreeg verdediger Stephan Senders een uitgelezen kans, maar zijn inzet was te zacht. Na ruim twintig minuten moest Van Nattum het veld geblesseerd verlaten. Zijn optreden was dus maar van korte duur. Hij werd vervangen door Maikel van Steensel.
In de zeventigste minuut wisselde ook Gerrit Pas twee spelers. In het veld kwamen Eric Louwers en Roy van Heck, voor respectievelijk Marco Kuurstra en Niels Weijers. Valkenswaard kwam ook nu niet verder dan enkele schoten van afstand. De Valk was overigens ook niet meer bij machte om écht goede kansen te creëren. In de blessuretijd werd bij Valkenswaard Rob van Poppel vervangen door Ard Overweg.

Hilvaria – Hoogeloon (1-1)

Hilvaria - Hoogeloon

Na een moeilijke reeks tegen de topploegen van de vierde klasse H kreeg Hilvaria in Hoogeloon een tegenstander van gelijkwaardige kracht. Hilvaria begon de wedstrijd voortvarend en zette Hoogeloon meteen vast op de eigen helft. Er was regelmatig dreiging op het doel van Hoogeloon. Goed uitgespeelde kansen bleven echter schaars. Een kopbal van Rob van Gool werd op knappe wijze door de keeper van Hoogeloon onschadelijk gemaakt. Andere schoten van de Hilvaria-voorwaartsen troffen geen doel. Zo bleef het tot de rust 0-0.

Hilvaria - Hoogeloon 2

Na de rust hetzelfde spelbeeld met opnieuw een gevaarlijker Hilvaria. Na een kwartier leek een aanval van Hilvaria, waarbij Rob van Gool keurig Pieter Schellekens aanspeelde, de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar dit doelpunt werd om onbegrijpelijke redenen afgekeurd wegens buitenspel. Hierna knakte er iets bij Hilvaria, waardoor Hoogeloon beter in hun spel kon komen. Dit resulteerde in een aanval over rechts, die onvoldoende werd afgeschermd, waardoor Guus Buylinckx van Hoogeloon een fraaie voorzet kon geven die door Barry Graat prachtig werd afgerond. Hilvaria kon zich niettemin herpakken wat uiteindelijk 10 minuten voor tijd resulteerde in de meer dan verdiende 1-1. Een afstandsschot van Geert van Ackerveeken werd door de keeper niet goed verwerkt, waarna Harrie van Dal de 1-1 kon laten aantekenen. Hierna ontstonden er aan beide kanten nog enige kleine kansjes, maar de uitslag bleef verder ongewijzigd.

Oirschot Vooruit – Dosko ’32 (1-0)

Oirschot Vooruit - Dosko

Het topduel in de 4de klasse H tussen OV en Dosko uit Duizel werd geleid onder bezielende leiding van de heer Dorsman uit Barendrecht. Oirschot Vooruit trad aan met de jeugdkeeper Menno Kuulkers in het doel. In de eerste helft was het allemaal wat magertjes. Waarschijnlijk voerden de zenuwen bij beide teams de boventoon want er kwamen nauwelijks kansen en werd er bij beide teams ontzettend veel balverlies geleden. Pas na acht minuten kwam de eerste kans voor Eric van Summeren maar deze schoot de bal hoog over. Gedurende de eerste helft kwam het slechts tot enkele speldenprikjes door OV. OV moest echter zeer alert zijn, want na balverlies van Bekkers kwam Dosko in scoringspositie. Dit schot ging echter rakelings over. Na dit moment werd de wedstrijd wat scherper en dit resulteerde ook in de nodige gele kaarten, al was het Dosko wat de meeste incasseerde. Jeugdkeeper Menno Kuulkers deed ook nog van zich gelden door een prima afstandsschot van Dosko te pareren. Het hoogtepunt van de eerste helft was een diagonaal schot van Sjoerd van de Wal, dat uitstekend werd gestopt door de keeper van Dosko.
In de tweede helft was een onveranderd OV te zien. Al in de eerste minuut was er een grote defensiefout van Dosko. Anton Louwers ontfutselde de bal, maar wist deze open kans helaas niet te verzilveren. OV begon in de tweede helft meer aan te dringen, maar het duurde tot aan de 61ste minuut tot er een prachtige combinatie tussen Louwers en Timesela resulteerde in een penalty. Timesela werd gevloerd en Louwers benutte de stafschop: 1–0. Na dit doelpunt was OV toch wel even de weg kwijt, getuige een onnodige terugspeelbal op de keeper. In de resterende tijd kwam ook nog Dorus van de Wal in het veld voor Johan van Grinsven. Overigens liet deze jeugdspeler ook een uitstekende indruk achter. OV ging in de verdediging en kreeg het zowaar nog heel moeilijk. Dit alles resulteerde in nog twee doelpogingen voor Dosko, die voor OV gelukkig op de paal belandden. Het werd een zenuwslopend einde, want de goed leidende scheids kreeg er geen genoeg van. Uiteindelijk ging Oirschot Vooruit dus met drie verdiende punten aan de haal.

Beerse Boys – De Raven (3-2)

Beerse Boys - De Raven

De wedstrijd Beerse Boys tegen De Raven uit Luyksgestel zou ter nagedachtenis aan de dinsdag ervoor overleden secretaris van Beerse Boys, ere-lid Giel van Haaren, met een minuut stilte beginnen, maar scheidsrechter Vissers uit Vught werkte daar tegen de afspraken in niet aan mee. Hij floot na zo’n tien seconden stilte tot ieders ontsteltenis voor het begin van de wedstrijd. De overige wedstrijden begonnen wel keurig met een minuut stilte en in alle wedstrijden speelden de Beerse spelers en speelsters met een rouwband om. De wedstrijden van zaterdag, de dag van de uitvaart, werden allemaal uitgesteld.
Beerse Boys maakte bij het begin van de wedstrijd een ongeconcentreerde indruk. Er werd onzorgvuldig en slap gespeeld, maar desondanks kwamen er rond de tiende minuut enkele riante mogelijkheden, maar die werden slecht uitgespeeld. Na ruim een kwartier moest Koen van Kollenburg aan de andere zijde met de voet redden om een achterstand te voorkomen. De eerste goal viel toch voor de ploeg die er het meeste recht op had en wel in de drieëntwintigste minuut, toen Wesley van den Bosch met de bal aan de voet naar binnen trok en vervolgens laag in schoot.

Beerse Boys - De Raven 2

Na vijf minuten spelen in de tweede helft dacht Beerse Boys twee keer op 2-0 gekomen te zijn, eerst door een eigen inzet van een Ravenspeler en daarna door een schot uit de rebound van Bob Smolders, maar kennelijk werd beide keren de bal van de lijn gehaald. Halverwege de tweede helft gebeurde dat wat aan de lijn gevreesd werd: De Raven scoorde de 1-1 door Erik Sint. Hij stond na het breed legen van de bal in buitenspelpositie, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van zijn assistent. Enkele minuten later kreeg Stijn Peeters een bijna niet te missen kans, maar hij miste. Tot overmaat van ramp, althans voor de thuisploeg, werd het een minuut later, de achtentwintigste, alsnog 1-2 toen dezelfde Stijn Peeters na onnodig Beers’ balverlies in kansrijke positie kwam. Nu liet hij Koen van Kollenburg kansloos. Beerse Boys zette noodgedwongen aan voor een slotoffensief van een kwartier. In de vijfendertigste minuut leidde dat tot de gelijkmaker, uit een gave voorzet van Rob van Bijsterveldt, fraai in de bovenhoek gekopt door Rolf Smulders. Drie minuten later werd een bal van de Beerse doellijn gehaald, zodat de kans op meer dan een punt bleef bestaan. In de eerste van drie minuten blessuretijd knalde uitblinker Rob van Bijsterveldt hard en zuiver binnen en bezorgde zo zijn ploeg alsnog drie punten.

Rood-Wit V. – Terneuzen (2-0)

Rood-Wit V - Terneuzen HW

Rood-Wit V nam het deze 9de oktober thuis op tegen Terneuzen. Na het startsignaal werd de toon direct gezet. In het eerste duel liep Dennis Buiting een hoofdwond op. De eerste twintig minuten werden de reds and whites onder druk gezet. Pas in de 34ste minuut kreeg Rood-Wit zijn eerste grote kans om op voorsprong te komen. Joël Smets miste, na een uiterste poging, op een haar de scherpe voorzet van Nick Kaptheijns. Een kleine tien minuten later kwam Van den Eijnden weer voor zijn directe tegenstander, nam de bal mee in de richting van de goal en schoot hard op doel. Doelman Wondergem liet de bal van zijn borst stuiten en zowel Van der Linden als Wijman liepen onder de losgelaten bal door. Tot de vijftiende minuut in de tweede helft gebeurde er eigenlijk niets noemenswaardig. Een schot voorlangs van But was het enige. Na deze speldenprik kwam het half uurtje van Rood-Wit. De toeschouwers zagen snelle uitvallen en die konden alleen met behulp van overtredingen worden gestopt. Het werd grimmiger, maar de jonge spelers van Rood-Wit bleven spelen alsof zij al jaren in de eerste klasse speelden. Taakgericht, maar met flair ging de bal snel rond en ontstonden er mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Zo was er in de 63ste minuut een schot van Kaptheijns en in de 65ste minuut een veel getrainde aanval die zorgde voor de 2-0. Van Laatum nam als een echte aanvoerder de leiding in deze aanval. Via Kaptheijns kwam de bal bij de uit zijn verdediging gekomen kapitein. Hij zorgde voor de aanvoer naar Twan van der Linden, die met een individuele actie en een strakke voorzet, Maikel Wijman bij de tweede paal bereikte. Wijman legde de bal terug op de meegesprinte Joep van Laatum. Deze plaatste de bal heel secuur langs de doelman van Terneuzen.
In principe was de wedstrijd gespeeld, maar de trainers van Rood-Wit eisten van hun spelers uiterste concentratie en speldiscipline tot en met de laatste minuut. Er werd zelfs acht minuten doorgespeeld. Een laatste vermelding waard was, dat Lennart van Vlerken zijn debuut maakte op dit niveau.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s