Tien jaar geleden: 19 februari 2006

Een belangrijke overwinning voor Bladella.

Een belangrijke overwinning voor Bladella.

Bladella – Best Vooruit (2-1)

BLADEL – In Oerle speelt een club (RKVVO) waarvan Bladella op de een of andere merkwaardige manier maar niet kan winnen. In Best heeft men hetzelfde gevoel als er in de bus naar Bladel gestapt wordt. Bij Best Vooruit kan men zich namelijk niet herinneren wanneer er voor het laatst tegen Bladella gewonnen werd. Zelfs in het kampioensjaar van de Bestenaren, tevens het jaar waarin Bladella uit de tweede klasse degradeerde, won Bladella twee keer van de mannen uit Best. Eerder in de competitie won Bladella in een uiterst spannende wedstrijd in Best met 0-1 en ook deze zondag was het de ploeg van John Smetsers die aan het langste eind trok.

Met mascotte Bas Schepens op de Bladella-bank en het gegeven dat er door allerlei oorzaken voor het laatst ècht in november vorig jaar gewonnen werd, startte Bladella echter zonder schroom en sterk tegen de ploeg die vorig weekend nog van koploper PSV won. Al in de eerste minuut onderbrak het uitschuifbare been van Mark Antonius een uittrap van doelman De Bol en het directe gevolg daarvan was dat Dirk Reijnders zomaar ineens alleen voor een praktisch leeg doel stond. Dirk schrok echter kennelijk zo van deze plotselinge mogelijkheid dat hij de bal onbeheerst overschoot. Een unieke en open kans om meteen aan de leiding te komen.
Bladella speelde sterk in die eerste helft. Fanatiek en gedreven werd Best Vooruit vaak op eigen helft teruggedrukt. Niet dat dat erg veel kansen opleverde maar het deed deugd om de dreiging van de ijverige Bladella voorwaartsen te zien en hoe stevig de toch gehandicapte verdediging ingreep.
In de 23ste minuut passeerde Arvid Bolkestein handig zijn directe verdediger, zocht de achterlijn en uit zijn voorzet kon Remco Janssen fraai scoren: 1-0.

Bladella

De eerste helft kenmerkte zich verder door veelvuldig middenveldspel. Beide ploegen die stevig speelden hadden zichtbaar respect voor elkaar. Toch was het Bladella dat de voorsprong uit kon breiden. Een vrije trap van Remco Janssen in de 44ste minuut bereikte Mark Antonius die steenhard en geplaatst diagonaal inkopte: 0-2. een klassegoal!!
De tweede helft werd een stuk minder. Bladella begon nog wel sterk met een goede combinatie tussen Tom te Riele en Mark Antonius maar eerstgenoemde verslikte in de bal op het moment dat hij oog in oog met doelman De Bol stond.
Best Vooruit zocht nu de aanval, het stond immers achter, en gaf daarmee meer ruimte weg in verdedigend opzicht. Bladella profiteerde hier niet van en maakte het zich daardoor onnodig moeilijk. De wedstrijd leek gespeeld te zijn toen Best Vooruit-verdediger Biggelaar voor de tweede maal geel kreeg en dus met rood kon vertrekken.
Merkwaardig genoeg deed deze veldverwijdering de gemoedsrust van Bladella geen goed. Men ging steeds zenuwachtiger spelen, leed onwaarschijnlijk veel en onnodig balverlies en het was Best Vooruit dat met tien man spelend het initiatief nam.
In de 75ste minuut profiteerde Maurice Hummel van knullig balverlies en schoot fraai in de bovenhoek: 2-1.
Bladella probeerde zich te herpakken maar slaagde daarin niet en haalde dan ook opgelucht adem toen de goed leidende scheidsrechter Van Huygevoort uit ’s Hertogenbosch voor het einde floot. Drie belangrijke punten waren binnen en da telt!! Jeroen Schilders werd Man of the match.

RKDSV – Hulsel (2-1)

RKDSV - Hulsel

DIESSEN – RKDSV heeft deze zondag een belangrijke overwinning behaald. Het won in eigen huis van Hulsel, een ploeg die vooraf een punt meer had dan de Diessenaren. Met het oog om een mogelijke degradatie af te wenden was winst dan ook uiterst nuttig. RKDSV liet zijn supporters niet in de steek. Een duidelijk veel betere thuisploeg trok verdiend de volle winst naar zich toe. Het werd 2-1, met dank aan Mark de Brouwer, die beide doelpunten voor zijn rekening nam.

Vanaf het begin nam de Diessense ploeg het heft in handen. Net als zo vaak dit seizoen regen de kansen zich aaneen. Drie tot vier dotten van kansen waren aan de Diessense voorwaartsen echter niet besteed. Ook nu bleef de eerste treffer lang uit. De Diessense supporters moesten tot de 42e minuut wachten voordat er gejuicht kon worden. Een uittrap van de Hulselse keeper werd rond de middellijn opgevangen door Wouter Hagenberg, die speelde direct op Mark de Brouwer, die met een schuiver de Hulselse doelman het nakijken gaf. Net voor rust een van de spaarzame mogelijkheden van Hulsel, maar de inzet belandde op de paal.
Het was echter slechts uitstel van executie. Amper een minuut na de rust was het wel raak voor de Hulselse ploeg. Na een aanval over rechts en een prima voorzet kon de lange spits Bas Liebregts de bal binnenkoppen: 1-1. Daarna was het weer RKDSV dat de wedstrijd beheerste. In de 70e minuut kwam de ploeg opnieuw op voorsprong. Weer was het Mark de Brouwer die de bal op de rand van het 16m-gebied oppikte en de doelman van de tegenpartij verschalkte: 2-1. Hulsel kon er in het resterende deel van de wedstrijd weinig tegenover zetten en zo bleef het bij deze dikverdiende 2-1.

DOSL – Valkenswaard (3-1)

Valkenswaard is na een nieuwe nederlaag door DOSL weer wat verder in de problemen gedrukt. (foto Heidi Wils)

Valkenswaard is na een nieuwe nederlaag door DOSL weer wat verder in de problemen gedrukt. (foto Heidi Wils)

LEENDE – In zijn thuiswedstrijd tegen Valkenswaard raakte DOSL al in de tweede minuut op achterstand. De in het verdere verloop van de wedstrijd vrijwel onzichtbare Gerwin van den Hurk mikte met een loepzuivere voorzet de bal op het hoofd van good old Alwin van Hoof. Deze kon het ronde ding ongehinderd bij de verste paal voorbij DOSL-keeper Martijn Verduijn binnenkoppen, 0-1. Een droomstart voor de Bosuilen, maar DOSL rechtte de rug en stond na een kwartier zelfs op voorsprong, dankzij twee treffers van Hein Lepelaars. Deze ‘nieuwe’ Leendenaar nam een kwartier vóór het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nijsse -uit Vlissingen naar Leende gekomen!- ook de derde goal van de Leendse roodwitten voor zijn rekening, 3-1. De bezoekers moesten het toen al met tienen uitvechten, omdat de arbiter invallerkeeper Roy van der Heijden rood had gegeven wegens het neerleggen van Lepelaars.

Zowel DOSL als Valkenswaard verscheen op De Groote Speel met invallers op het veld. De thuisclub miste Marcel Kerkhof (ziek), Jordi Claassen (geopereerd aan de lies) en Martijn van Kuijk (uitgevallen tijdens de warming-up). Valkenswaard moest het doen zonder de geblesseerde Jos van Maaren en de geschorste Joey Wils. Daarnaast haakte doelman Geboers op het laatste moment af, terwijl reservedoelman Bart Smits ook al geblesseerd was. Roy van der Heijden toonde zich onder de lat een waardige vervanger.
Na de snelle achterstand leek DOSL drie minuten later al het evenwicht te herstellen. Met een goede pass bracht Lepelaars medespeler Dennis Hendriks in stelling. Deze zag zijn schot net voorlangs gaan. De waarschuwing was echter niet aan Valkenswaard besteed. In de achtste minuut kon Lepelaars, vrij voor goal gezet door Peter Dommels, in tweede instantie binnenschieten. In de zestiende minuut ging laatste man Bennie Adams onder een verre uittrap van DOSL-goalie Martijn Verduijn door en Lepelaars was er als -de nog niet opgehokte- kippen bij om dit buitenkansje te verzilveren. Valkenswaard-trainer Gerrit Pas paste meteen daarop een ‘tactische’ wissel toe en verving Roy van Heck door Marc op de Weegh. Van Heck speelde duidelijk onwennig op de linksbackpositie, omdat hij normaal een aanvaller is.
Het was in de rest van de eerste helft vrijwel alles DOSL wat de klok sloeg. Winand Verhoeven passeerde Michiel Verberne, maar keeper Van der Heijden was attent en plukte de bal van zijn voet. Op de Weegh legde net buiten de zestien Lepelaars neer. De vrije trap van Verhoeven stuitte van de borst van de keeper, maar het schot van Hendriks werd geblokt.

Aanvallender

Na rust trachtte Valkenswaard wat aanvallender te acteren. Van Hoof versierde al meteen een vrije trap op zo’n achttien meter van Verduijn. Hij plaatste zich zelf achter de bal, doch Verduijn stopte bekwaam. Uit een pass van Hendriks verscheen Dommels alleen voor de Valkenswaard-doelwachter. Deze stopte de inzet, waarna Lepelaars de bal oppikte en de keeper omspeelde. Zijn inzet werd net zó van richting veranderd dat de bal voorbij de buitenkant van de staander over de achterlijn verdween. In de 53ste minuut een uitval van de gasten via Geert van Zon, maar diens voorzet bereikte Van Poppel niet. Bij de rode kaart voor Van der Heijden -Valkenswaard had toen al driemaal gewisseld- nam Adams plaats tussen de goalpalen en niet eens onverdienstelijk. In de 74ste minuut speelde Dommels zijn spits Lepelaars aan. Deze stond precies op de middellijn. Valkenswaard claimde buitenspel, de scheids liet doorspelen. Alleen tegenover keeper Adams scoorde Lepelaars toen zijn derde doelpunt. Hendriks en Dommels maakten daarna plaats voor Patrick van der Kruis en Mark Simkens. Ruim zes minuten vóór het einde liet Van Hoof toch nog even zien waarom Valkenswaard hem terughaalde. Hij wist drie tegenstanders uit te spelen maar strandde ten slotte op Verduijn, die knap redde. In de slotfase ontnam keeper Adams een goede scoringskans aan Lepelaars door de bal buiten de zestien met de hand te stoppen. Ditmaal toonde de Zeeuwse referee zich coulant en hield de tweede rode kaart op zak.

Beerse Boys – Dommelen (2-0)

Een ongeïnspireerd Dommelen leed in Middelbeers een kansloze nederlaag.

Een ongeïnspireerd Dommelen leed in Middelbeers een kansloze nederlaag.

MIDDDELBEERS – Dommelen is liep op Sportpark De Klep in Middelbeers tegen een 2-0 nederlaag aan in het duel tegen Beerse Boys. De ploeg uit de Beerzen won vrij eenvoudig van een ongeïnspireerd Dommelen dat zich in het thuisduel, eerder dit seizoen nog, nota bene met negen man, staande wist te houden (2-2).

Al in de eerste minuut van de wedstrijd wist John van Bijsterveldt een voorzet achter Dommelen-doelman Twan Jansen te werken. De thuisploeg was feller, won bijna alle duels en was daardoor keer op keer gevaarlijk voor het Dommelse doel. In de vijftiende minuut was het dan ook weer raak. Uit een aanval over links wist doelman Jansen in eerste instantie nog te redden, maar Bob Smolders profiteerde in de rebound en bracht zijn ploeg op 2-0.
Het was Beerse Boys dat de lakens uitdeelde, zodat Dommelen-trainer Tonnie van den Dungen zich genoodzaakt zag zijn ploeg wat om te zetten. John Schrijvers werd naar de laatste linie gehaald, waardoor er meer rust kwam in de verdediging van de blauwwitten. Rond de twintigste minuut raakte Tim van Rens geblesseerd aan zijn knie en moest zich laten vervangen. Jeugdspeler Martijn Vlassak kreeg hierdoor de kans te debuteren in de Dommelse hoofdmacht en deed dat meer dan voortreffelijk. Terug in Dommelen zou hij later, samen met John Schrijvers, uitgeroepen worden tot ‘man van de match’.

Geen eer

In de tweede helft kwam Dommelen wat beter in het spel, de combinaties liepen wat beter maar de Dommelse aanhang had toch allang gezien dat er deze middag op het Middelbeerse Sportpark geen eer te behalen viel. Ook de beide invallers, Vincent Hamers voor Jeroen Meulenbroeks en Koen Schrijvers voor Steven Kuhlmann, konden het tij niet keren. Beerse Boys was nog wel enkele keren gevaarlijk, maar steeds wist doelman Twan Jansen erger te voorkomen.

Oirschot Vooruit – HMVV (0-0)

HMVV - Oirschot

OIRSCHOT – Het duel Oirschot Vooruit tegen HMVV begon zonder de geschorste Marc Bekkers en Johan van Grindsven. Voor hen stonden Robin van Tilburg en Sjoerd van de Wal in de basis. In de twaalfde minuut raakte Van Tilburg geblesseerd. Hij werd vervangen door Dorus van de Wal. In de hele eerste helft was er niet veel te beleven behalve een mogelijkheid voor Robert Erven, die na een mooie combinatie een schot naast het doel zag verdwijnen.
In de tweede helft werd Corny van de Wal geblesseerd vervangen door Thomas Mols. Bij een kansje voor Dorus van de Wal werd de keeper van HMVV zodanig geblesseerd dat ook deze het veld moest ruimen. Oirschot maakte het spel, maar kansen voor de goal leverde dit niet op. In de vijftiende minuut werd de bal na een voorzet gemist door alle spitsen van Oirschot en twee minuten later ging een schot van HMVV net langs het doel. De grootste mogelijkheid was voor Antoon Louwers, die een voorzet maar naast de uitgespeelde keeper hoefde te plaatsen, maar door een polletje zijn inzet langs de goal zag verdwijnen.

Rood-Wit V. – Unitas (1-1)

Geen verslag van dit duel; wel een uitslag. Rood-Wit V. speelde 1-1 gelijk tegen Unitas.

Rood-Wit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s