Doelman Menno Kuulkers over naderend kampioenschap Oirschot Vooruit: ‘Iedereen weet wat hij moet doen’

Menno Kuulkers gaat er voor!

Menno Kuulkers gaat er voor!

Oirschot Vooruit staat zoals gezegd op het randje van het kampioenschap. Voor de tweede keer in 44 jaar kan de gang naar de tweede klasse gemaakt worden. Als er zondag thuis van Hapert wordt gewonnen mag de vlag in top. Doelman Menno Kuulkers, samen met Mats Burgmans van Bergeijk nog altijd de minst gepasseerde doelman in de Trompettercup, blikt vooruit en terug op het afgelopen seizoen.

Menno, ben je klaar voor het kampioenschap?

“Absoluut, iedereen is er klaar voor. Je merkt het binnen de vereniging en binnen de ploeg, iedereen is nog maar met één ding bezig en dat is aanstaande zondag tegen Hapert.”

Hoe ga je als ploeg zo’n kampioenswedstrijd in en heb je daar zelf nog een eigen voorbereiding op?

“Je moet niets anders doen dan dat je normaal ook doet, er zullen ook niet veel woorden nodig zijn in de wedstrijdbespreking. Iedereen weet wat hij moet doen. Van deze wedstrijden moet je genieten. De hele sfeer en ambiance die zo’n wedstrijd met zich meebrengt maak je niet vaak mee.”

Hoe kijk je terug op je overstap van UNA naar Oirschot Vooruit?

“UNA is een fantastische vereniging, ik heb daar twee hele mooie periodes meegemaakt. Maar ik ben op een leeftijd dat je elke week wil/moet spelen in een eerste elftal. Ik ben blij dat ik tot nu toe nog alle wedstrijden heb kunnen spelen bij Oirschot Vooruit en dat we meedoen om de prijzen.”

Samen met Mats Burgmans nog altijd de minst gepasseerde doelman.

Samen met Mats Burgmans nog altijd de minst gepasseerde doelman.

De meest scorende spits in de Trompettercup en de minst gepasseerde doelman in hetzelfde team? Is dat toevallig?

“Zoals onze spits Dennie Banda altijd zegt, verdedigen begint bij de aanval. Dus eigenlijk gaan alle credits naar onze aanvallers, haha. Maar is het toevallig? Nee, dat denk ik niet. We zijn een ploeg die makkelijk scoort en weinig weggeeft.”

Speelt die individuele prijs die je kunt pakken mee in het achterhoofd?

“Ja, zeker weten. Niet alleen in het achterhoofd. Na de uitslag van Wilhelmina Boys te hebben gehoord is het eerste waarnaar gekeken wordt de eindstand van Bergeijk. Als keeper zijnde wil je zo min mogelijk tegendoelpunten en zo vaak mogelijk de nul houden. Het is een leuke prijs voor de hele ploeg en met name de verdediging. Zij geven weinig weg waardoor ik nauwelijks iets hoef te doen om zo hoog in de ranglijst te staan.”

Menno Kuulkers.

Menno Kuulkers.

Wat is de algemene kracht van jullie team in dit seizoen?

“Zoals ik net al een keer aangaf, we scoren makkelijk en geven weinig weg. Daarnaast hebben we een heel goede mix van ervaren en jongere jongens. In elke linie staat een ervaren jongen. Zowel binnen als buiten het team is de sfeer goed waardoor jongens van het tweede elftal ook graag met ons meegaan als we in de problemen komen en ook die jongens vallen moeiteloos in. Ook hebben we een paar talentvolle A-jeugd spelers die moeiteloos in kunnen vallen. De komende jaren worden we er alleen maar sterker op.”

Wat was het sleutelmoment in de competitie?

“Dat zijn in mijn ogen twee momenten geweest. De tweede wedstrijd thuis tegen Wilhelmina Boys en het dubbele programma in het paasweekend. De tweede wedstrijd tegen Wilhelmina Boys thuis wonnen we meer dan terecht. Zij zeuren nog wel eens over een onterechte rode kaart, maar die dwongen wij zelf af. Een doorgebroken speler in scoringskans is gewoon een terechte rode kaart. Derby of geen derby. Daarna spelen we het gewoon heel goed uit. In die wedstrijd hebben we de Boys weer met beide benen op de grond gezet. Na de zes punten in het paasweekend kregen we het gevoel dat het niet meer fout kon gaan.”

De thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys was volgens Menno Kuulkers een van de sleutelmomenten in de competitie.

De thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys was volgens Menno Kuulkers een van de sleutelmomenten in de competitie.

Wat vind je van het niveau van 3D?

“Als je kijkt naar de ranglijst zijn er twee ploegen die erbovenuit steken. Met SBC en Nijnsel niet te vergeten. Toch is het een klasse waar je elke wedstrijd scherp moet zijn en je tegen iedere ploeg zomaar punten kan laten liggen als je een keer een slechte dag hebt.”

Met coach Piet Drijvers naar de tweede klasse. Hoe zie je het Oirschot Vooruit een stapje hoger doen?

“Ik denk dat we volgend jaar gewoon weer om de prijzen mee gaan doen. Als we tactisch nog wat sterker kunnen worden dan denk ik dat Oirschot Vooruit binnen nu en drie jaar in de eerste klasse speelt.”

Kunnen jullie wat niveau betreft de buren van Beerse Boys gaan benaderen of is dat appels met peren vergelijken?

“Naar mijn mening is dat absoluut mogelijk. Beerse Boys is nu nog wat verder dan ons, maar wij komen eraan. Het zou leuk zijn om in de toekomst deze derby’s weer te kunnen spelen. En dan natuurlijk het liefste op een zo hoog mogelijk niveau.”

Speel je volgend jaar nog voor de club, of heb je andere ambities?

“Ik ben nu 28 en heb een mooie carrière achter de rug. Ik heb bij mooie clubs gespeeld en veel ervaring opgedaan. Zowel bij UNA, Marvilde als PSV/AV heb ik het altijd goed naar mijn zin gehad. Nu wil ik met Oirschot Vooruit proberen een zo hoog mogelijk niveau te bereiken. We hebben een goede gretige ploeg die volgend jaar geen genoegen neemt met alleen handhaving in de tweede klasse.”

"Hoog in de doelmannenstand door solide verdediging."

“Hoog in de doelmannenstand door solide verdediging.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s