Tien jaar geleden: 30 april 2006

Door het verlies tegen Hulsel kon De Bocht zich opmaken voor de nacompetitie.

Door het verlies tegen Hulsel kon De Bocht zich opmaken voor de nacompetitie.

Precies tien jaar terug in de tijd. Op zondag 30 april 2006 stond toen de allerlaatste speelronde van de competitie op het programma. Met deze keer De Bocht ’80 – Hulsel, RKDSV – Beerse Boys en Marvilde – SBC. Drie duels die, toevallig of niet, drie keer in een 1-2 nederlaag voor de thuisploeg eindigden.

De Bocht ’80 – Hulsel (1-2)

De Bocht’80 uit Oirschot verloor op 30 april 2006 thuis van Hulsel met 1-2 de cruciale wedstrijd in de vierde klasse. De Bocht’80 had zich met een gelijkspel vrij kunnen spelen, maar was drie minuten van dat feestje af. Voor de pauze kwam de Bocht’80 op 1-0. Hulsel scoorde in de tweede helft via een benutte penalty van Hans van Herk de gelijkmaker en ging in blessuretijd door een doelpunt van Corne Lavrijsen met de volle buit aan de haal. Daardoor achterhaalde Hulsel de Bocht’80 en moet er een degradatiereeks gespeeld worden tussen RKDSV (Diessen), Hulsel en de Bocht’80 om rechtstreekse degradatie. Overleefde de Bocht’80 dit dan moesten er alsnog drie wedstrijden gespeeld worden tegen de periodekampioenen van de vijfde klasse voor klassenbehoud.

De Bocht’80 miste de beleving om deze wedstrijd te winnen en Hulsel streed ondersteund door vele supporters en vuurwerk voor hun enige kans. Niettemin moest in het eerste kwartier een kopbal van Geert de Kroon van de doellijn van Hulsel worden gehaald. Over-en-weer kleine kansen. Sjors Wenting lifte namens Hulsel de bal naast het doel en een kopbal van Patrick Smits van de Bocht uit een corner ging net over. Tien minuten voor de pauze stond Sjors Wenting plots vrij voor doel toe Frits van Ooien vergat de bal weg te koppen, maar doelman Don Bosman redde oog-in-oog met Wenting. Pal voor de rust een combinatie tussen Martien v.d. Heijden, Maurice Hulsenboom en Michael Roefs, waaruit laatstgenoemde 1-0 scoorde.

Net niet voor De Bocht '80.

Net niet voor De Bocht ’80.

Na de pauze kwam de Bocht er niet meer aan te pas en streed Hulsel voor elke meter en speelde alles-of-niets. Doelman Don Bosman hield de Bocht in de wedstrijd met famuleuze reddingen op twee inzetten van Hans van Herk. In de vijfentwintigste minuut een duwfout van Frits van Ooijen, waardoor scheidsrechter Van de Moosdijk de bal op de stip legde. Deze buitenkans werd door Hans van Herk benut: 1-1. Hulsel rook zijn kans en drukte de Bocht terug. Uit een van de schaarse counters schoot Michael Roefs een voorzet van Martien v.d. Heijden naast. Tien minuten voor tijd tikte Don Bosman een kopbal van Hans van Herk uit de bovenhoek. In de 38ste minuut liep Patrick Smits aan de middenlijn tegen zijn tweede gele kaart aan. Dit gaf nog extra adrenaline voor Hulsel en nu speelde ze helemaal va banque. Michael Roefs van de Bocht evenwel counterde, maar schoot voorlangs. Vier minuten in blessuretijd werd een voorzet van Ruud Maas gemist in de verdediging van de Bocht en tikte Corne Lavrijsen van Hulsel de winnende treffer binnen. De druiven waren daarmede erg zuur voor De Bocht.

RKDSV – Beerse Boys (1-2)

De laatste competitiewedstrijd tegen RKDSV werd door Beerse Boys met 2-1 gewonnen.

De laatste competitiewedstrijd tegen RKDSV werd door Beerse Boys met 2-1 gewonnen.

Beerse Boys won de laatste wedstrijd van de reguliere competitie met 2-1 van RKDSV in Diessen. Voor RKDSV was de wedstrijd van groot belang in de spannende strijd tegen degradatie; het grootste belang van Beerse Boys was om in vorm te komen voor de nacompetitie. Beide ploegen zochten vanaf de aftrap de aanval op, zodat een levendige wedstrijd ontstond met kansen over en weer.

Al in de tweede minuut vond Bob Smolders met de kop het net van de tegenstander na een voorzet vanaf links door de uitgeweken Wesley van den Bosch. De beide keepers staken in goede vorm en wisten diverse kansen onschadelijk te maken. Tot in de zevenenveertigste minuut Wesley van den Bosch profiteerde van een te zachte terugspeelbal en met buitenkant rechts de Diessense doelman simpel passeerde. Een minuut later stond de 0-3 bijna op het bord, maar de geplaatste lob van Jasper van Hoof ging via een tegenstander en de lat over.

Nacompetitie voor beide teams.

Nacompetitie voor beide teams.

RKDSV begon de tweede helft met alles of niets en dat leverde bij de eerste de beste aanval al bijna succes op. Een Beerse verdediger kon echter nog op het laatste moment de bal blokkeren. In de vierenzestigste minuut viel toch de aansluitingstreffer. Een overtreding op een Diessense aanvaller werd door de goed leidende scheidsrechter van Doremalen uit Son met een strafschop bestraft en Mark de Brouwer liet deze kans om terug te komen in de wedstrijd niet onbenut: 1-2. RKDSV bleef gaan voor de gelijkmaker, maar liet daardoor ook veel ruimte achterin. Diverse keren kon een Beerse aanvaller vrij naar het Diessense doel oprukken, maar in geen enkel geval leverde het een doelpunt op. Aan de andere kant had RKDSV een aantal goede gelegenheden om inderdaad op gelijke hoogte te komen, maar zowel goed keeperswerk als falende aanvallers waren de oorzaak dat de 1-2-stand op het scorebord bleef. De scheidsrechter zorgde nog voor enige opwinding, toen hij weigerde een geblesseerde Diessense speler te laten verzorgen. Hij volhardde daarin ondanks verzoeken van mede- en tegenstander om deze toch toe te staan, waarna de vader van de geblesseerde speler het veld op kwam en de man in het zwart dat verliet. De twee ploegen volgden hem niet, waarna hij weer terugkwam om het laatste kwartier vol te maken. Jammer, een smet op zijn verder goede optreden.
Voor zowel RKDSV als Beerse Boys kreeg de competitie een vervolg. RKDSV moest spelen om de plaatsen 9, 10 en 11, samen met Hulsel en De Bocht’80, terwijl Beerse Boys de nacompetitie om promotie naar de derde klasse mocht starten met een uitwedstrijd tegen ESV in Eindhoven.

Marvilde – SBC (1-2)

Het duel tegen SBC stond vooral in het teken van het afscheid van diverse spelers en trainers. (foto Heidi Wils)

Het duel tegen SBC stond vooral in het teken van het afscheid van diverse spelers en trainers. (foto Heidi Wils)

Marvilde speelde deze zondag zijn laatste wedstrijd tegen SBC uit Son en Breugel, maar de wedstrijd was niet meer van belang. Omdat Marvilde een week eerder tegen Valkenswaard verloren had, was de kans op de nacompetitie al verdwenen en stond dit duel alleen nog maar in het teken van het afscheid van diverse spelers/trainers. SBC won met 1-2, maar dat was verder van geen belang.

Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van diverse spelers en werden trainers bedankt voor het afgelopen seizoen. Vier spelers, Ronnie Huijberts, Rob Peijnenburg, Rob Timmers en Jorg Claassen gingen Marvilde verlaten en zouden gaan spelen bij DBS. Marco van Zantvoort (vakantie) vertrok naar PSV amateurs en verzorger Marti van de Rijt, voor intimi Muntje, ging bij Rood Wit V. de geblesseerden verzorgen. Daarnaast werden Harry van de Boomen en Marco van Essen bedankt voor het overnemen van de trainerstaken na het voortijdig vertrek van Mari van de Haterd. Zonder de hiervoor genoemde mensen was het grootste afscheid en het grootste verlies voor Marvilde het stoppen van verdediger Dennis Tiels.

Wedstrijd

Maar goed, er werd ook nog gevoetbald. In de eerste helft waren er enkele kleine kansjes aan beide kanten en waren er twee hoogtepunten. In de elfde minuut zorgde Frank Saris in de rebound, na een voorzet van Dennis Tiels, voor de 1-0 en in de 34ste minuut zorgde Frank Hulsman, na een blunder van Jorg Claassen voor de 1-1. Jorg twijfelde tussen het wegtrappen van de bal en het plaatsen van de bal en hieruit een bal in de voeten van een speler van SBC. Uiteindelijk was het Frank Hulsman die de bal in het doel plaatste. In de tweede helft verliep de wedstrijd niet veel anders en was er vooral actie op het middenveld. In deze tweede helft werd er voornamelijk gewisseld om spelers die afscheid namen te bedanken voor de getoonde inspanningen. Uiteindelijk werd dus ook Dennis gewisseld en zal hij in principe alleen nog te bewonderen zijn tijdens de wedstrijden om de Veldhoven Cup op 26 mei. Het slotakkoord werd geplaatst door Martijn Berkers van SBC die een bal die door de hele verdediging van Marvilde liep goed af te werken, vrij voor Johan van Dorenmalen (vervanger van Jorg Claassen). Het seizoen is turbulent verlopen, maar na het afscheid van Mari van de Haterd hebben Harry van de Boomen en Marco van Essen ervoor gezorgd dat er voor in het eerst sinds vele jaren ook in de laatste wedstrijden nog om een prijs gespeeld werd. Dat dit niet lukte, was jammer, maar volgend jaar, met een nieuwe hoofdtrainer zou Marvilde weer voor een goede klassering in de derde klasse gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s