Tien jaar terug in de tijd: promotie voor Audacia

Groot feest bij Audacia tien jaar geleden.

Groot feest bij Audacia tien jaar geleden.

Onder leiding van de Hilvarenbeekse trainer Coen Vos promoveerde Audacia op 21 mei 2006 naar de vierde klasse, het niveau waar het acht jaar eerder voor het laatst actief was. In het alles beslissende nacompetitieduel met Boeimeer trokken de Moergestelnaren aan het langste eind.

Vooraf sprak de trainer van Audacia over een andere belevingswereld: Boeimeer moest immers spelen om zich te handhaven in de vierde klasse en Audacia mocht spelen voor promotie. In het wedstrijdbeeld was dit ook duidelijk terug te zien. Audacia speelde fel en agressief met veel zelfvertrouwen en Boeimeer speelde mat en ongeïnspireerd.
In de zesde minuut kreeg Niek op ’t Hoog een goede mogelijkheid, alleen voor de keeper werd zijn inzet rakelings naast getikt. Ook een schot van Remco op ’t Hoog werd door de doelman van Boeimeer uit het doel getikt. Audacia voerde de druk steeds meer op en creëerde meer kansen. In de dertigste minuut werd een verre uittrap van Ronald Deckers door Remco op ’t Hoog met het hoofd verlengd richting Udreyson Bomba. Diens voorzet werd door Niek op ’t Hoog van dichtbij ingeschoten; 1-0. Een terechte voorsprong (en ruststand) voor Audacia want Boeimeer kon behalve een afstandsschot nauwelijks iets doen.
Direct na de pauze probeerde Boeimeer terug te komen in de wedstrijd. Jos Ligtvoet blokte een inzet en voorkwam een doelpunt van Boeimeer. In de vijftigste minuut speelde Bomba de bal diep op Bob van Kerkoerle maar diens schot hobbelde voorlangs. Amper tien minuten later besliste Audacia de wedstrijd; Remco op ’t Hoog speelde de bal slim, tussen twee tegenstanders door, naar de mee op gekomen Pepijn van Gils: 2-0. De invallers Paul Welten en Ard Burgers kregen beide kansen om de score te verdubbelen maar vonden de doelman van Boeimeer op hun weg.
Zo behaalde trainer Coen Vos direct in zijn eerste seizoen bij Audacia promotie naar de vierde klasse, een mooi resultaat waar de vereniging al enkele jaren naar uitkeek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s