BES onderuit tegen Nieuw Woensel

BES-1-normaal-11-e1442303844688

Geen tweede opeenvolgende overwinning voor BES.

BES heeft de overwinning op Spoordonkse Boys vorige week geen vervolg kunnen geven. Tegen hekkensluiter Nieuw Woensel verloren de Borkelnaren zondag met 4-2. Daardoor blijft de ploeg van trainer Jurgen Pinckers in de gevarenzone.

BES begon goed aan de belangrijke wedstrijd tegen Nieuw Woensel. Door fris aanvallend voetbal werden kleine en grotere mogelijkheden gecreëerd. Na 6 minuten spelen werd een goede aanval van BES door de verdediging van Nieuw Woensel tot corner verwerkt. Daan Bartels bracht deze vrij scherp voor het doel waar Robin Smets ongehinderd kon inkoppen: 0-1. Het spel golfde daarna op en neer waarbij bleek dat het betere deel van Nieuw Woensel in de voorwaartsen is gehuisvest. Na ongeveer 15 minuten spelen kon Jens van Mil uit een voorzet van Tarik Ouzalah bij de tweede paal vrij inkoppen waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. In de 22e minuut was het opnieuw Nieuw Woensel dat gevaar wist te stichten voor het BES doel. Eerst was het Jens van Mil die een mogelijkheid kreeg, waarna Rheda Bekkali met de rebound wel raad wist en keurig de 2 -1 op het scorebord liet aanteken. Hierna ontstond een beeld waarbij het gehele team van Nieuw Woensel alles in het werk stelde om het zo mooie voetbalspel te elimineren. Na reeds verscheidene al of geen blessurevoorwendselen was het in 34e minuut Kaan Unal die werkelijk geblesseerd het veld moest verlaten en werd vervangen door Joeri van Veen. Hierna kreeg Robin Smets nog een uitgelezen kans op de stand weer gelijk te trekken, maar de doelman van Nieuw Woensel wist de inzet nog tot corner te verwerken. Hiermee werd de ruststand van 2-1 bereikt.

In de tweede helft werd het spelbeeld niet beter en was het zwoegen voor een beter resultaat. In deze periode verzuimde BES om de geboden mogelijkheden om te zetten in de gelijkmaker. In de 55e minuut was het Tarik Ouzalah die een fout in de verdediging van BES genadeloos afstrafte en de 3-1 liet aanteken. Direct hierna wisselde BES en bracht David de Silva voor Mark Gerrits. Hierna kregen de bezoekers steeds meer grip op de tegenstander en creëerde diverse mogelijkheden. In de 72e minuut was het Mark Balmer die middels een mooie pass Maikel van de Honing vrij voor doel zette. Die benutte de kans: 3-2. Hierna kwamen er steeds meer kansen voor de BES voorwaartsen en het wachten was op de gelijkmaker. In de 83e minuut kwam er een kentering door de tweede gele kaart voor Mark Balmer waardoor BES met 10 man kwam te staan. Nieuw Woensel profiteerde van dit overwicht en bracht in de 87e minuut de 4 -2 op het scorebord. Direct na dit doelpunt werd Maikel van de Honing in het 16 metergebied van Nieuw Woensel getorpedeerd en kreeg BES nog een strafschop. Deze wordt door Van der Honing hoog over geschoten waardoor er niets meer veranderde in de stand.

Volgend weekend is BES 1 vrij van competitievoetbal waarna op zondag 19 november de thuiswedstrijd tegen Hapert op het programma staat.

Opstellingen:

Nieuw Woensel: 2. Roy Ivan, 4. Cetin Abdurrahman (8. Brandon Tentoea), 6. Kaan Unal (17. Joeri van Veen), 9. Tarik Ouzalah, 10. Johnny van Veen, 11. Levi Angkotta (22. Jesse Kawarmala), 13. Omar Duiker, 15. Rheda Bekkali, 19. Justin Wahap, 20. Jens van Mil, 23, Joey Smulders.

BES: 1. Robert van der Palen, 3. Sander van Kessel, 4. Twan Bogers, 5. Mark Gerrits (15 David da Silva), 6. Jeroen Evers, 7. Mark Balmer, 8. Robin Smets, 10. Maikel v.d. Honing, 11. Bart Winters, 12. Daan Bartels,  14. Rens van Til.

Stand 3D:
1. Hilvaria 7-21
2. Braakhuizen 7-18
3. Bladella 7-15
4. Reusel Sport/CoTrans 7-13
5. Hapert 7-12
6. PSV/av 7-10
7. Valkenswaard 6-9
8. Unitas ’59 7-9
9. Dommelen 7-9
10. DVG 7-9
11. DBS 7-6
12. BES 7-6
13.Nieuw Woensel 7-6
14. Spoordonkse Boys 7-3

Bron: Verslag VV BES

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s