[Retro] Oirschot Vooruit en Waalre in balans

wj-den-oirschotVooruit

Een gelijkspel tussen Oirschot Vooruit en Waalre 15 jaar geleden.

We duiken nog twee keer 15 jaar terug in de tijd. Na twee riante overwinningen had Waalre op 10 november 2002 het vizier weer naar boven gericht. In de wedstrijd tegen Oirschot Vooruit kreeg dat optimisme echter geen verdere voeding. Hoewel beide ploegen hard werkten, was de wedstrijd van een matig niveau en werden de punten uiteindelijk terecht gedeeld.

Waalre begon opnieuw furieus en in de derde minuut kopte Twan van der Looij al op de paal. Enkele minuten later was opnieuw Van der Looij dicht bij de openingstreffer, maar hierna doofde het Waalrese vuur. Oirschot-Vooruit kwam in de wedstrijd en zette Waalre regelmatig onder druk, daarbij geholpen door veelvuldig balverlies van de Waalrese spelers. Vaak werden aanvallen van Oirschot-Vooruit goed onderbroken maar was de voortzetting ondermaats, waardoor Waalre zich niet kon ontworstelen aan de druk van Oirschot-Vooruit.

Veel meer dan een tiental corners leverden de Oirschotse aanvalsgolven echter niet op. In de rebound na een corner raakte Oirschot-Vooruit via Corny van de Wal tweemaal toe de lat. Na 35 minuten zwakte de aanvalsdrift van de thuisploeg af en kon Waalre weer meer aanvallend denken. Dat leverde op slag van rust de voorsprong op. Twan van der Looij soleerde door de Oirschotse defensie en behield ook oog in oog met doelman RikRutten het overzicht: 0-1.

Met deze stevige meevaller ging Waalre dus naar de kleedkamers, maar de ploeg was er nauwelijks uit of de voorsprong was alweer verdwenen. Na een scrimmage voor het Waalrese doel hield Anton Louwers het hoofd koel en bracht de ploegen in evenwicht.

Wat volgde was de minst boeiende fase van de partij met veel middenveldspel en nauwelijks opwindende momenten voor de doelen. Bij Oirschot Vooruit werden in de loop van de tweede helft Jeffrey de Goeij en Stefan Vingerhoets gewisseld voor Robert Erven en Damir Kapidzic. Pas toen de pijp bij Oirschot-Vooruit langzaam maar zeker leeg raakte, nam Waalre weer het heft in handen. Gedurende de laatste twintig minuten maakte de ploeg weer aanspraak op een overwinning en in de 75ste minuut was Sven Lavrijssen er dicht bij, toen hij na een knappe actie van Twan van der Looij vrij voor het doel slechts de onderkant van de lat raakte. Vooral Van der Looij was in deze fase een plaag voor de Oirschotse verdedigers, maar hij alleen kon het verschil ook niet maken, zodat de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s