[Retro] Oirschot Vooruit meest gelukkig in wedstrijd tegen Hapert

kwlow-hapertjan

Fragment uit de wedstrijd Oirschot Vooruit – Hapert, met centraal de huidig HMVV-trainer Angelo Timisela. (foto Jan Appels)

Een derde en laatste retro-aflevering, ook van 13 april 2003. Op sportpark De Kemmer in Oirschot eindigde de wedstrijd tegen het thuisspelende Oirschot Vooruit voor subtopper Hapert in mineur. Na een erg slechte wedstrijd in de vierde klasse H trok de thuisclub uiteindelijk toch aan het langste eind.

In de beginfase van de wedstrijd ging het spel redelijk op en neer. Na een periode van aftasten was het Oirschot Vooruit wat na een kwartier de scorepogingen opende. Een schot van Eric van Summeren en een listig tikje van Angelo Timisela misten hun doel. Na een kwartier spelen gaf Rick Totté namens Hapert een steekpass op Roel Janssen die zijn inzet echter net voor het doel over de achterlijn zag verdwijnen. Enkele minuten later was het Niels Gerbrands die de bal diep op Robbert van Tilborg gaf. Van Tilborg gaf de bal langs de doelman van Oirschot voor op Roel Janssen. Janssen aarzelde niet en schoot de bal op doel; zijn inzet werd echter door Ad van Hout van Oirschot Vooruit met de hand tegengehouden wat leidde tot een penalty voor Hapert. Roel Janssen ging achter het leer staan maar zag zijn inzet gestopt door Rick Rutten, sluitpost van de thuisclub. Even later was Hapert weer gevaarlijk toen Roel Janssen Niels Gerbrands de hoek in stuurde. Gerbrands gebruikte zijn lichaam goed en wist een schot op doel te lossen dat echter door de keeper met zijn been kon worden gestopt. De laatste kansen in de eerste helft was voor Oirschot. Uit een corner wist een aanvaller van Oirschot op doel te koppen maar de bal werd op de doellijn gered door de attente Robbert van Tilborg. Net voor rust wist een speler van Oirschot na een diepe bal af te gaan op keeper Verdonschot van Hapert maar hij zag zijn inzet tot twee keer toe gestopt door Verdonschot.

Debuut

In de tweede helft was het niveau van de wedstrijd erg laag. Alleen Oirschot was gevaarlijk toen een voorzet vanaf rechts bij de tweede paal via de keeper en de lat over het doel verdween. Een kwartier voor tijd maakte de 16-jarige Jeroen Wils zijn verdienstelijke debuut in de hoofdmacht van Hapert. Een tweetal wissels aan Oirschotse zijde (Joost Kemps voor Ad van Hout en Bart Linmans voor Jeffrey de Goeij) brachten weer meer elan in de Oirschotse voorwaartsen.
Na een half uur belandde een voorzet bij de niet te temmen Stefan Vingerhoets die direct uit de draai de nog nagrabbelende Hapertse goalie verraste: 1-0. Met de moed der wanhoop trachtte Hapert nog tot scoren te komen maar de Oirschotse elf lieten de buit niet meer varen. Twee minuten voor het einde gunde coach Nanko Verrijt nog een terechte publiekswissel aan de jonge Stefan Vingerhoets door hem te wisselen voor Robbert Erven die zich de laatste minuten niet onverdienstelijk toonde. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s