Vessem kansloos tegen efficiënt Schijndel

Vessem

Op deze zonnige middag stond de wedstrijd Vessem – RKSV Schijndel/De Wit op het programma. De inzet voor deze tweede van drie wedstrijden nacompetitie was een plek in de derde klasse te behalen (Vessem) of behouden (Schijndel). In 2015 speelde Schijndel nog in de hoofdklasse en Vessem in de vijfde klasse. Klein Duimpje tegen De Reus zou je dus kunnen concluderen.

Onder de indruk was Vessm in het begin van de wedstrijd zeker niet. In de eerste minuut kreeg het twee corners. Zonder gevaar. De corner in de vijfde minuut van Schijndel had wel resultaat. De kopbal op doel werd prachtig weggetikt door doelman Marijn van Rooy, maar de bal belandde voor de voeten van Brent Bummel die van dichtbij in schoot.0-1. Ondanks het feit dat er voor de eerste ingelaste drinkpauze geen gevaarlijke momenten voor de doelen waren, was het spel toch bijzonder interessant voor het in groten getale opgekomen publiek. De meest effectieve ploeg in de eerste helft, maar na later bleek ook in de 2e helft, was Schijndel. Een bal op de hoek van de 16 meter-lijn werd bekwaam ingeschoten door de nummer zeven Stan Guns 0-2.

In de 45ste minuut was Vessem dichtbij een doelpunt. Een vrije trap aan de zijkant van het 16 meter gebied van Toon van Sambeek werd ingedraaid naar de eerste paal. De bal werd ternauwernood van de doellijn gered door de verdediging van Schijndel. Vlak voor de thee bleef Vessem drukken. Een schot van Thomas Maas werd gered door doelman Timo de Louwere van Schijndel. Een volgende aanval van Vessem volgde. Op links werd een bal voorgezet door Hein van Diessen op broer Frans, die de bal direct op de pantoffel nam en rakelings over de kruising schoot. Ruststand 0-2.

De efficiëntie van Schijndel hield aan. Dit resulteerde in minuut 52 in de 0-3. Kaij de Visser nam de bal aan op de hoek van de 16 meter-lijn en haalde ongenaakbaar uit in de verre hoek. De tegenstoot van Vessem volgde 2 minuten later. Op rechts zette Frans van Diessen goed door en schoot de bal in de verre hoek binnenkant paal: 1-3. Die zelfde Frans van Diessen scoorde 2 minuten later weer, maar deze bal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Stan Guns was enkele minuten later weer dicht bij een doelpunt voor Schijndel, ware het niet dat doelman van Rooy de bal met een atletische bewegingen uit het doel hield. Het spel golfde in deze fase op en neer. Frans van Diessen dolde de linkback van Schijndel, zette voor vanaf de achterlijn en Bram Dekkers schoot vervolgens met de binnenkant van de voet net over het doel. Het spelbeeld bleef het zelfde. Twee gelijkwaardige teams, echter een dodelijk effectief Schijndel. De 1-4 was een uitgespeelde kans van Schijndel. Na terugleggen scoorde Kaij de Visser het vierde doelpunt voor de gasten. Vessem kon daarna geen vuist meer maken en incasseerde het vijfde doelpunt van de voet van Bart de Wit. De thuisclub probeerde het nog tegen beter weten in. In de 84e legde Jaap van Diessen de bal mooi voor de voeten van Thomas. Zijn schot ging echter over het doel. De overtuigende overwinning van Schijndel werd kracht bijgezet door een doelpunt van Stan Guns. De eer van het laatste doelpunt ging naar de thuisclub. Een mooie voorzet van Erik van Aken werd even bekwaam afgewerkt door Jaap van Diessen eindstand 2-6.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s