Eindoverzicht: promoties en degradaties

Sterksel promotie

Historische promotie voor Sterksel, dat volgend seizoen voor het eerst in het bestaan in de vierde klasse uit gaat komen.

Voor het totaaloverzicht… welke ploegen promoveerden nu en welke clubs degradeerden in de acht competities waarin de 46 Trompettercup-teams dit seizoen uitkwamen? Het bleek dit voetbaljaar een hele kluif om een stapje hogerop te komen. Welgeteld vier van de twintig periodekampioenen slaagde erin: Bladella, Braakhuizen, Sterksel en SDO ’39.

In de derde divisie mag kampioen Jong Vitesse volgend seizoen uit gaan komen in de tweede divisie. UNA en JVC Cuijk slaagden er via de nacompetitie niet in om een stapje hogerop te komen. Beide ploegen werden door Jong Almere City de voet dwars gezet. En ook Quick, de derde periodekampioen die nacompetitie mocht spelen promoveerde niet. In een tweeluik was Schevingen te sterk.
Onderin was het naast de rechtstreekse degradatie van De Meern ook nog afzakken voor Be Quick 1887. De Groningers werden in een tweeluik uitgeschakeld door GOES. Quick ’20 heeft zich wel weten te handhaven. De ploeg uit Oldenzaal rekende af met Hollandia en Halsteren. Die laatste wedstrijd was een regelrecht spektakelstuk. Na 1-0 verlies uit, kwam de ploeg thuis ook op 2-0 achterstand, maar uiteindelijk zou er na 90 minuten een 4-2 eindstand op het scorebord prijken.
Degradant Jong De Graafschap heeft zich inmiddels teruggetrokken uit de voetbalpiramide.

UNA1

UNA speelt ook volgend seizoen in de derde divisie.

Promotie:
Jong Vitesse

Degradatie:
Be Quick 1887
Jong De Graafschap
De Meern

Eerste klasse C

In 1C voorlopig maar één promovendus dit seizoen: kampioen AWC. Periodekampioen Rood-Wit W. kon het stapje hogerop niet maken. Rood-Wit werd vorige week uitgeschakeld door Hoogland. HVCH, de andere periodekampioen, ging gisteren tegen diezelfde ploeg in de finale na een zenuwslopende strijd pas na strafschoppen onderuit, maar mocht door het terugtrekken van Jong De Graafschap uit de Hoofdklasse nog in de herkansing tegen DEM uit Beverwijk. Die wedstrijd ging echter met 2-1 verloren, waardoor HVCH gewoon eersteklasser zal blijft.

Onderin had DESO zich al uit de competitie teruggetrokken. De ploeg uit Oss komt volgend seizoen uit in de vijfde klasse. VV Gestel en FC Tilburg speelden nacompetitie voor behoud. Gestel werd uitgeschakeld door Madese Boys en speelt komend seizoen dus in de tweede klasse; FC Tilburg handhaafde zich na een spannende finale tegen Madese Boys. Via penalty’s werd een nieuw jaar eerste klasse veiliggesteld. Zonder slag en stoot ging dat niet. De finale liep gisteren aardig uit de hand, zoals te zien op deze beelden.

Promotie:
AWC

Degradatie:
VV Gestel
DESO (naar vijfde klasse)

Eerste klasse D

Ook in 1D geen succes voor de periodekampioenen. RKSV Minor is zo als kampioen de enige promovendus. Chèvremont sneuvelde twee weken geleden meteen al tegen JOS/Watergraafsmeer, Bekkerveld werd uitgeschakeld door Geldrop en die ploeg werd de voet dwars gezet door Alcides.
Onderin rechtstreekse degradatie voor FC Hoensbroek. Wilhelmina ’08 is ook het haasje. De ploeg uit Weert verloor in de nacompetitie van Prinses Irene. Een bijzondere situatie voor Venlosche Boys. Die ploeg zou gisteren voor handhaving spelen tegen Prinses Irene (2H), maar beide clubs kregen donderdag van de KNVB te horen dat de wedstrijd niet door ging en dat beide teams volgend seizoen (via loting) in de eerste klasse gaan uitkomen.

Promotie:
RKSV Minor

Degradatie:
Wilhelmina ’08
FC Hoensbroek

Tweede klasse F

Heeze kampioen

Heeze krijgt geen andere ploeg met zich mee naar de eerste klasse vanuit 2F.

Het wordt eentonig, maar ook in 2F geen promovendus, buiten kampioen Heeze. EFC (uitgeschakeld door Madese Boys), SV Someren (onderuit tegen EFC) en FC Eindhoven/AV (verloren van VV Gestel) vonden hun Waterloo. Wel drie degradanten. Naast hekkensluiter SV Blerick, ook Wilhelmina Boys (uitgeschakeld door Bladella) en NWC (verloren van FC Engelen).

Promotie:
RKSV Heeze

Degradatie:
NWC
Wilhelmina Boys
SV Blerick

Derde klasse D

Een huzarenstukje van Bladella dus in 3D. De ploeg promoveert samen met kampioen Hilvaria naar de tweede klasse. Braakhuizen komt ook over, na winst in de herkansingswedstrijd tegen SVSSS. Ook hier drie degradanten: rode lantaarn Nieuw Woensel en dus BES (dat volgend seizoen geen eerste elftal meer op de been gaat brengen) en DVG, dat werd uitgeschakeld door Acht.

grote-klasse-naar-2e-kl-3

Promotie:
Hilvaria
Bladella
Braakhuizen

Degradatie:
DVG
BES
Nieuw Woensel

Vierde klasse D

edn-56-de-bocht-80-23

EDN ’56 is volgend seizoen weer vijfdeklasser.

In de vierde klasse D promotie voor kampioen OVC ’26. Periodekampioenen TSV Gudok (verlies in de finale van SBC), SV Reeshof (onderuit tegen Waspik) en Jong Brabant haalden het niet. De laatste ploeg verloor in de nacompetitie met 6-5 van GSBW.
Onderin treurnis bij Riel en EDN ’56; beide ploegen degraderen. Nummer voorlaatst in de stand, HHC ’09, heeft zich via de nacompetitie weten te handhaven, door in een tweeluik met Gloria UC af te rekenen.

Promotie:
OVC ‘26

Degradatie:
EDN ‘56
Riel

Vierde klasse F

In 4F heeft geen andere ploeg kampioen Tivoli kunnen vergezellen in een stapje hogerop. In de nacompetitie werden periodekampioenen Vessem uitgeschakeld door Schijndel, Hoogeloon door Acht en FC Cranendonck door TSV Gudok. Riethoven, Pusphaira en De Weebosch zijn de drie degradanten.

Promotie:
Tivoli

Degradatie:
Riethoven
Pusphaira
De Weebosch

Vijfde klasse E

20180610sdorietfotojanwijten12

Drie promovendi in 5E. Naast kampioen Waalre en Sterksel gaat ook SDO ’39 naar de 4e klasse.

In 5E buiten kampioen Waalre nog twee extra promovendi: Sterksel dat in een nacompetitie-tweeluik afrekende met Pusphaira en SDO ’39, dat Riethoven de baas was.

Promotie:
Waalre
Sterksel
SDO ‘39

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s