Tienklapper voor SVSOS in 2007 tegen Broekhoven

Al 14 keer speelden SVSOS en Broekhoven tegen elkaar in de Trompettercup. Hier een fragment uit de wedstrijd van mei 2009, uitslag toen 5-2 voor SVSOS.

BIEST-HOUTAKKER – Na een prima begin als promovendus in de competitie van 4H, loopt het wat resultaat betreft even wat minder met SVSOS. De laatste twee wedstrijden tegen toppers Taxandria (1-6) en Nevelo (5-2) gingen dik verloren, maar zondag kunnen de mannen uit Biest-Houtakker weer vol aan de bak tegen een tegenstander die het lastig heeft: Broekhoven, nummer 12 in de stand met 8 punten uit 11 duels, tegenover 18 punten voor SVSOS in 12 wedstrijden. In het verleden speelden beide teams al veertien keer eerder tegen elkaar in de Trompettercup en daarvan wist de ploeg van huidige trainer Geert Voets zes keer te winnen van de kampioen van de vijfde klasse G vorig jaar.

De grootste zege boekten de blauwwitten in het seizoen 2006-2007. Het was het jaar waarin Broekhoven strak onderaan eindigde in 5I en SVSOS uiteindelijk via de nacompetitie zou weten te promoveren naar de vierde klasse, het niveau waar Broekhoven overigens voor het laatst actief was in het seizoen 2001-2002. Op deze eerste april had SVSOS wat goed te maken, omdat in oktober in Tilburg met 3-1 werd verloren. De Biest slaagde in de opzet, mede door een door blessures en schorsingen geteisterde tegenstander en liet de teller pas bij 10-1 stoppen.
Frank van Dijck schatte al in de tiende minuut een voorzet van Koen van de Wiel op de juiste waarde en scoorde met het hoofd fraai de openingstreffer: 1-0 voor SVSOS. Goed tien minuten later verdubbelde dezelfde Van de Wiel de score en Van Dijck bood rond de dertigste minuut Gijs van de Wiel de mogelijkheid om de 3-0 binnen te tikken. Ongeveer tien minuten voor rust maakte Gijs van Breda de 4-0. Daaraan voorafgaand waren Jeffrey Meeus en Gijs van de Wiel gestrand op de goed ingrijpende Broekhoven-keeper.
Na rust verving Bolck Gijs van de Wiel en werd het 5-0 door een eigen goal van Broekhoven. Zowaar deden de bezoekers nog wat terug toen Hamelers in de 55ste minuut de 5-1 binnenschoot na zeer slordig optreden in de Biestse defensie. In de 66ste en de 68ste minuut soleerde de zeer balvaste Gijs van Breda handig door de Tilburgse verdediging. Beide malen was zijn afsluiting doeltreffend: 7-1. Met een beheerst schot bracht Jeffrey Meeus in de 80ste minuut de 8-1 in de boeken. In de 85ste minuut glipte Gijs van Breda door de buitenspelval en maakte de 9-1 waarna hij in de 90e minuut vanaf de linkerkant zeer fraai de eindstand van 10-1 liet noteren. Kleine Gijs was deze middag dus een ware plaag voor de Tilburgse ploeg met maar liefst 5 doelpunten.

Onderlinge uitslagen Trompettercup

Fragment uit de wedstrijd van maart 2012.

Fragment uit de wedstrijd van maart 2012, met Gijs van Breda, in 2007 goed voor 5 treffers tegen Broekhoven.