Vier treffers Rob van Breugel bij enige zege RKVVO op PSV/av

Vier treffers voor Rob van Breugel.

OERLE – RKVVO moet het zondag in de tweede klasse F thuis opnemen tegen de amateurs van PSV. En waar de grote broer nog bovenaan in het rechterrijtje staat, staan de Eindhovense amateurs helemaal onderaan in de stand van 2F. Met zes puntjes hebben de roodwitten echter maar 4 punten achterstand op RKVVO, dat ook nog een wedstrijd meer speelde. Een degradatieduel dus, dat voor de Oerlenaren zeker geen garantie op succes is, want in het verleden werd er tegen PSV van de acht duels in de Trompettercup maar eentje gewonnen. Rob van Breugel zorgde in februari 2006 met vier doelpunten voor de overwinning.

Trainer Bram Louwers had zijn huiswerk destijds goed gedaan. Een week eerder was hij gaan kijken bij toenmalig koploper PSV en had zijn techniek daarop aangepast. Sander Mutsaers en Pieter Jansbeken moesten geblesseerd aan de kant blijven, maar werden goed vervangen door Boudewijn Werter en Peter Geukens.

logo-rkvvo

RKVVO wilde dat PSV de lange bal zou hanteren en liet dus PSV komen tot rond de middenlijn en precies zoals Bram Louwers zich had voorgesteld gebeurde ook. Vanaf de eerste minuut werd de lange bal gehanteerd, wat voor de Oerse defensie fijn verdedigen was met een ijzersterk duo in het centrum: Bart Rovers en Peter Geukens. Als je de hele wedstrijd bekijkt dan zal PSV 65 procent in balbezit zijn geweest en de geelblauwen dus 35 procent. Alleen ging RKVVO veel beter om met het balbezit. Daar waar je kon voetballen deden ze dat ook. In heel de wedstrijd kreeg PSV geen een uitgespeelde kans wat een verdienste was van de verdediging. In de 25ste minuut werd het wel tegen verhouding in 0-1 voor Oers door Rob van Breugel en slechts vijf minuten later werd het 0-2 door wederom Van Breugel na een goede voorzet van Dennis Louwers. De ruststand werd echter op 1-2 bepaald. Uit een voorzet van Van de Heuvel kopte Rahmouni raak.

Logo PSV

De tweede helft was het wedstrijdbeeld niet anders. PSV bleef de lange bal hanteren en de eerste minuten van de tweede helft werd RKVVO goed onder druk gezet. In de 53ste minuut werd het 2-2 door een ongelukkige eigen goal van Keyvan van Roosmalen. Toch kropen de Oerlenaren langzaam uit hun schulp en probeerden de wedstrijd te kantelen door geheel de aanval te kiezen. Vanaf toen zag men dat er een overwinning in de lucht hing. Een schitterende snel genomen vrije trap van Boudewijn Werter belandde bij Gijs Leermakers. Die zette hard voor en het was wederom Rob van Breugel die het net vond: 2-3. En of dat nog niet genoeg was maakte hij ook de 2-4.
Een overwinning van het collectief echter. Niet alleen in het veld maar, ook daarbuiten, want het Oerse publiek had duidelijk de overhand. Enige minpunt van deze wedstrijd was de uitsluiting van twee spelers van PSV en de grensrechter een paar minuten voor tijd.

Onderlinge ontmoetingen Trompettercup:

Beeld uit de wedstrijd RKVVO - PSV van 8 oktober 2006. Uitslag toen 1-4. (foto Heidi Wils)

Beeld uit de wedstrijd RKVVO – PSV van 8 oktober 2006. Uitslag toen 1-4. (foto Heidi Wils)