Mijlpaal voor Gijs van de Wiel

Gijs van de Wiel

Een zeldzaam mooi voetbalfeitje uit Biest-Houtakker. Gijs van de Wiel maakte afgelopen zondag zijn 251e (!) doelpunt in het shirt van SVSOS. De 34-jarige doelpuntenmachine werd voor het duel met Ons Vios in het zonnetje gezet vanwege zijn 250e. Met de winnende treffer (3-2) in de slotfase maakte Van de Wiel zijn doelpuntenfeestje compleet.
‘Eigenlijk zouden we het vorige week al vieren maar toen verloren we met 4-1. Dan is dit wel lekkerder.’ Van de Wiel speelt sinds zijn 15e in het eerste van de huidige vierdeklasser. Dat betekent een gemiddelde van bijna veertien treffers per seizoen. De goalgetter reageert opvallend nuchter op zijn bijzondere mijlpaal. ‘Mijn record? Een jaar of acht geleden heb ik er 27 gemaakt in één seizoen. Ik denk wel dat dit mijn laatste seizoen is in het eerste.’
Een paar jaar geleden maakte Van de Wiel samen met zijn maten de overstap naar het tweede. Vorig seizoen besloten zijn kameraden over te gaan naar het vierde. Dat zag de all time topscorer van SVSOS niet zitten, waardoor hij sinds dit seizoen toch weer deel uitmaakt van het vaandelteam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s