EDN ’56 grijpt laatste strohalm met eerste overwinning in 2018

EDN-1-640x360

EDN ’56 heeft in de vierde klasse D eindelijk de eerste overwinning van 2018 kunnen boeken. Daarmee stijgen de Haghorstenaren een plaatsje op de ranglijst, maar nadert het Audacia, dat 1 plekje hoger in de veilige zone staat.

Na 13 duels weer eens een overwinning voor EDN ’56. Hekkensluiter Riel werd geklopt en die ploeg is daarmee veroordeeld tot degradatie. Thijs van Oirschot (2x), Thijs Claassen en Toon Verboven waren de doelpuntenmakers voor de Haghorstenaren, die nu op 3 punten van Audacia staan. De Moergestelnaren gingen met 2-3 onderuit tegen Jong Brabant. De ploeg van trainer Martijn van Wanrooij stond bij rust wel nog met 2-1 voor door goals van Sjosh op ’t Hoogh en Alex Aarts en leken halverwege de tweede helft op rozen te zitten toen de gasten met 1- kwamen te staan na een rode kaart. Het uitvallen van Alex Aarts met een op het oog zware armblessure betekende de ommekeer. Jong Brabant kwam terug tot 2-2, miste zelfs nog een penalty en sleepte uiteindelijk met 2-3 een overwinning uit de brand.
Door de nederlaag van HHC ’09 blijft Audacia die ploeg in ieder geval 5 punten voor, maar EDN ’56 is nu genaderd tot op 3 punten, terwijl ook Chaam wist te winnen (van TSV Gudok).
Zondag speelt Audacia tegen Blauw Wit ’81 en neemt EDN ’56 het uit op tegen SV Reeshof. Chaam – HHC ’09 is een belangrijk sleutelduel voor beide Kempische ploegen.
Voor EDN ’56 rest dan nog een duel tegen Riel en kampioen OVC ’26. Audacia speelt nog tegen Jong Brabant en TSV Gudok.